Zetadvies voor alle thee soorten, per kopje
De belangrijkste punten bij het zetten van alle theesoorten:
- Gebruik koud water en voorkom het kookpunt van 100 graden, 99 graden is de maximum temperatuur. De moleculen van water veranderen van samenstelling wanneer het kookpunt wordt bereikt, dit zal de smaak van thee nadelig beinvloeden. Ook zullen veel gezonde stoffen verloren gaan.
- Kies verder voor zo mineraalarm mogelijk water. Dus gefilterd water of nog beter, bronwater. Spa, Montcalm, Glaciar of Mont Roucous.
- Een goede infuser is van groot belang voor een goede kop thee. De theebladen hebben ruimte nodig om uit te kunnen zetten.
Zwarte thee | |
---|---|
Hoeveelheid | 2 gram |
Watertemperatuur | 90 - 99 graden |
Trektijd | 2 - 4 minuten |
Groene thee | |
---|---|
Hoeveelheid | 2 gram |
Watertemperatuur | 80 graden |
Trektijd | 2 - 3 minuten |
Witte thee | |
---|---|
Hoeveelheid | 2 gram |
Watertemperatuur | 80 graden |
Trektijd | 3 - 4 minuten |
Gele thee | |
---|---|
Hoeveelheid | 2 gram |
Watertemperatuur | 80 graden |
Trektijd | 2 - 3 minuten |
Pu Erh | |
---|---|
Hoeveelheid | 2 gram |
Watertemperatuur | 95 graden |
Trektijd | 30 seconden |
Oolong | |
---|---|
Hoeveelheid | 2 gram |
Watertemperatuur | 85 graden |
Trektijd | 2 - 3 minuten |
Kruiden fusies | |
---|---|
Hoeveelheid | 2 gram |
Watertemperatuur | 99 graden |
Trektijd | 6 minuten |