• Standaard € 3,95 verzendkosten
  • Bezorging binnen Papendrecht is gratis
  • Verzending binnen 1 - 3 werkdagen
  • Altijd feestelijk verpakt
  • Persoonlijke service

Gezondheidsvoordelen VAN THEE

 

'Thee zonder suiker staat in de Schijf van Vijf. Het drinken van thee voorziet je lichaam op een gezonde manier van vocht. Een volwassene heeft ongeveer 1,5 tot 2 liter per dag aan dranken nodig.

Het drinken van groene en zwarte thee verlaagt het risico op een beroerte en verlaagt de bloeddruk. Daarom geldt voor volwassenen het advies 3 kopjes groene thee of zwarte thee per dag te drinken.'

BRON: Voedingscentrum

 

In het menu hieronder kun je meer informatie vinden over de gezondheidsvoordelen van de verschillende theesoorten en kruiden die verkocht worden door Thee met Pantoffels.

De meest recente adviezen zijn altijd terug te vinden op de site van het Voedingscentrum.

 

Raadpleeg bij twijfel, of je een bepaalde theesoort of kruid kunt combineren bij gebruik van bepaalde medicijnen, tijdens zwangerschap en/ of borstvoeding, altijd je huisarts.

 

BRANDNETEL

Brandnetels worden al eeuwenlang lang als geneesmiddel gebruikt. En dat is niet zo gek. Brandnetels zijn ware superfoods. Ze helpen tegen allerlei kwaaltjes en zijn perfecte voorjaarsreinigersDe plant zit namelijk boordevol vitamines (vitamine A en vitamine C), mineralen en doet wonderen bij onder andere bloedarmoede, voorjaarsmoeheid en verkoudheid. Daarnaast zijn brandnetels bloedzuiverend, anti-allergisch én vochtafdrijvend. Een perfect plantje dus om te omarmen.

DENNENNAALDEN

De Den staat bekend om haar geneeskrachtige werking. De naalden bevatten een hoog gehalte vitamine C en worden gebruikt om thee van te zetten. Van oudsher worden dennennaalden gebruikt voor een goede afweer, ter verbetering van de bloedsomloop en voor luchtweg infecties (neusholte en bronchiën).

GEMBER

Gember heeft een lange geschiedenis van gebruik als specerij en als kruidengeneesmiddel, met name in de Aziatische, Indische en Arabische folklore. De belangrijkste actieve ingrediënten in gember zijn de prikkelende verbindingen gingerol en shogaol, maar ook gingerdiol, gingerdion, beta-caroteen, capsaïcine, koffiezuur en curcumine zijn in belangrijke hoeveelheden in gember aanwezig. Gedroogde gember bevordert de spijsvertering en helpt bij een opgeblazen gevoel na de maaltijd. Ook helpt gember bij maagpijn en maagzweer. Daarnaast helpt gember bij misselijkheid, overgeven en diarree. Gember helpt ook bij een slechte bloedcirculatie en bij reumatische aandoeningen. 

HIBISCUS

De voordelen van het drinken van een aftreksel van de Hibiscus zijn enorm. Doordat de Hibiscus vol zit met allerlei verschillende antioxidanten, wordt ze sinds mensenheugenis al gebruikt als natuurlijk medicijn bij verschillende aandoeningen. Zo zou het onder andere helpen bij koorts, hoesten, hoge bloeddruk, blaasontstekingen en een verhoogd cholesterol.

KAMILLE

Kamille is een kruidenmiddel. Het werkt licht ontstekingsremmend en ontsmettend. Het heeft ook een licht ontspannend effect op maag en darmen.

Het wordt gebruikt bij maag- en darmklachten, keelpijn, hoest, verkoudheid, nervositeit, mondinfecties en huidklachten. 

LAPACHO (PAU D’ARCO)

Bevordert het natuurlijk afweersysteem van de lichaamscellen en verhoogt de weerstand tegen ongunstige bacteriën en schimmels.

Al eeuwenlang gebruiken de Zuid-Amerikaanse Indianen de binnenbast van de Pau d’Arcoboom bij verschillende aandoeningen waaronder diverse infectieziekten. Waarschijnlijk gebruikten de Inca’s Pau d’Arco ook al. Toen dit middel onder de aandacht van Westerse onderzoekers kwam, werd ontdekt dat het krachtige antiseptische eigenschappen had en zowel tegen virussen, bacteriën, schimmels en parasieten effectief bleek zonder toxisch te zijn voor gezonde lichaamscellen. Pau d’Arco extract is inmiddels ook bekend geraakt in de Westerse complementaire geneeskunde.

 

PU ERH

Deze mineraalrijke thee heeft een cholesterol verlagende werking en reinigt het bloed. Daarnaast heeft het een gunstige werking op je spijsvertering en vetverbranding. Ook geeft deze thee een vermindering van het ‘hongergevoel’.

ROOIBOS

Rooibos bevat geen cafeïne zoals thee van theebladeren. Je kunt het daardoor gerust drinken voordat je naar bed gaat. Sterker nog, een kopje losse rooibos wordt aanbevolen aan mensen die last hebben van slapeloosheid, omdat het kan helpen om beter in slaap te komen.

Rooibos zorgt ervoor dat je je minder gestrest voelt en dat je minder last hebt van nerveuze spanning. Daardoor blijft je bloeddruk op een gezond niveau.

Rooibos bevat aspalthine. Dit is een antioxidant met unieke eigenschappen. Het helpt je bloedsuikerspiegel in balans te brengen en verbetert de opname van glucose in je spieren.