• Standaard € 3,95 verzendkosten
  • Bezorging binnen Papendrecht is gratis
  • Verzending binnen 1 - 3 werkdagen
  • Altijd feestelijk verpakt
  • Persoonlijke service

Sluit negativiteit zoveel mogelijk uit

Gepubliceerd op 24 mei 2022 om 10:58

In mijn vorige blog hebben we het gehad over het ontwikkelen van een positieve mindset. Ik wil jou graag uitdagen om wat tips uit te proberen. Elke tip kun je een week lang oefenen, daarna volgt er weer een nieuwe tip. Zo heb je voldoende tijd om echt een blijvend positief denkpatroon te creëren. Leuk dat je mee doet!

Herken jij het om altijd klaar te staan om de problemen van anderen aan te horen en te helpen waar jij kan? Dat is op zich een fantastische eigenschap, vraag jezelf wel regelmatig af of dit jou ook goed doet, of alleen de ander?

Hoeveel energie kost jou dit, en hoeveel energie levert jou dit op? De kans is groot dat jij hierdoor zelf uit balans raakt, dat andermans problemen in jouw hoofd rond blijven dwarrelen. En dat is niet de bedoeling! Probeer dit soort situaties deze week eens zoveel mogelijk te vermijden. Je kunt namelijk gewoon aangeven dat bepaalde situaties veel van jou vragen en jij dat op dit moment even niet wilt aangaan. En NEE dit is geen egoïstisch gedrag. Jij zorgt hiermee goed voor jezelf en houd uiteindelijk genoeg energie over om er (wanneer JIJ dit wilt) voor een ander te kunnen zijn.

Zit jij veel op social media en zie jij regelmatig nieuwsberichten of constante negatieve posts voorbij komen? Deze personen of pagina’s kun jij heel makkelijk ontvolgen. Probeer het maar eens een weekje. Aan de andere kant kun jij een enorme boost krijgen om positieve pagina’s met bijvoorbeeld inspirerende quotes, mooie foto’s en veel gezelligheid te volgen. Je kunt er ook voor kiezen om wat minder tijd op social media te besteden.

Straal zelf positiviteit uit. Ben jij gevoelig voor de negativiteit die een ander uitstraalt? Geef hem/ haar dan een mooie glimlach en merk op hoeveel mensen dit overnemen. Een mooie win-win situatie.

Op het werk: ook daar zijn er altijd collega’s die klagen of roddelen. Je kunt hier uiteraard gewoon iets van zeggen, vaak is dit met een beetje humor goed te bestrijden. Vind je dit toch nog een beetje eng dan kun je jezelf ook uit de situatie verwijderen door bijvoorbeeld lekker een rondje te gaan wandelen.

Omring jezelf dus wat meer met positieve mensen, personen waar jij mee kunt lachen. 

Alle verandering is moeilijk, deze verandering is vooral lastig als jij onzeker bent en graag aardig gevonden wilt worden. Onthoud dat dit JOUW leven is en ga staan voor wat jou blij maakt.

De to do’s voor deze week:

  1. Zeg NEE tegen de helft van de personen die jouw energie opeisen.
  2. Ontvolg minimaal vijf personen/ pagina’s waar veel negativiteit in voorkomt. Rigoureus alle negatieve personen/pagina’s ontvolgen mag natuurlijk ook.
  3. Volg tenminste drie nieuwe pagina’s die barsten van de positieve energie.
  4. Glimlach twee keer per dag naar iemand waarvan het hoofd op “onweer” staat.
  5. Loop dat rondje in jouw pauze zodra je merkt dat er veel negativiteit rondhangt.
  6. Bel of spreek af met iemand waar jij gezellig mee kunt kletsen en/ of kunt lachen.

Succes, deze week staat in het teken van jou. Je kunt het en je verdiend het!

 

Liefs Renata

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.